Meten

Gratis verzending boven €100,- excl. BTW in Nederland
Passie voor service en expertise over de kalveropfok
Breed assortiment Alles voor uw kalveropfok!
Een goede start van het pasgeboren kalf staat of valt met de kwaliteit van de eerste biest. Met de refractometer kunt u eenvoudig en snel de kwaliteit van de biest aflezen. De biestmeter is uitgevoerd met een automatische temperatuur correctie, waardoor deze zeer nauwkeurig is. Doordat de oculair in scherpte verstelbaar is, kunt u de uitslag duidelijk...
€ 34,95
Een goede start van het pasgeboren kalf staat of valt met de kwaliteit van de eerste biest. Met de analoge refractometer kunt u eenvoudig en snel de kwaliteit van de biest aflezen. 
Biest met voldoende antistoffen is van essentieel belang, om het pasgeboren kalf voldoende immuniteit te geven. Om inzicht te krijgen in de kwaliteit van de biest, kunt u gebruik maken van de Milwaukee digitale Brix - refractometer. De refractometer heeft een bereik van 0 - 85% brix en een nauwkeurigheid van 0,2%. De Milwaukee MA871 word geleverd...
€ 161,50
Biest met voldoende antistoffen is van essentieel belang, om het pasgeboren kalf voldoende immuniteit te geven. Om inzicht te krijgen in de kwaliteit van de biest, kunt u gebruik maken van de digitale Brix - refractometer.
Oogt uw kalf niet fit? Dan is één van de eerste stappen, het meten van de temperatuur van het kalf. Bij zieke kalveren wijkt de lichaamstemperatuur af en dit kunt u eenvoudig vaststellen met een digitale thermometer. Deze thermometer geeft de temperatuur digitaal weer en wordt geleverd inclusief batterij.
Om de gezondheid van uw dieren te monitoren is het gebruik van een professionele thermometer van belang. De Kruuse Digivet SC12 laat de temperatuur digitaal zien, op 0,1 graden nauwkeurig. Na gebruik kunt u de thermometer schoonmaken met water zonder dat dit schade geeft. De thermometer is namelijk (spat) waterdicht. Binnen 15-25 seconden heeft u...
Is uw kalf niet fit of toont het bepaalde ziektesymptomen? Dan is één van de eerste stappen het meten van de temperatuur. Bij zieke kalveren wijkt de temperatuur meestal af en dit kunt u eenvoudig vaststellen met een digitale thermometer. Deze digitale infrarood thermometer kan eenvoudig op afstand de temperatuur meten. De temperatuur wordt digitaal op...
Heeft u het vermoeden dat uw kalf last heeft van kalverdiarree? Onderzoek dan de oorzaak van de kalverdiarree op uw bedrijf met behulp van de Bodia mesttest. De Bodia mesttest is erg gebruiksvriendelijk en test op vier verwekkers: Rota, Corona, Crypto Sporidium en Coli. Binnen 10 minuten heeft u de uitslag. 
Kalverdiarree kan leiden tot een groeiachterstand bij kalveren. Wilt u dit voorkomen? Maak dan gebruik van een kalverdiarreetest. Met de diarree testkit kunt u eenvoudig en snel de mest van kalveren testen, door een kwalitatieve detectie van rotavirus, coronavirus, E-coli en cryptosporidium parvum. In de verpakking zitten vijf testkits, elke testkit kunt...
Wilt u weten met welke virus of bacterie het kalf is geïnfecteerd? Met de a.s. Testkit kunt u een kwalitatieve detectie uitvoeren op rotavirus, coronavirus, E-coli en Cryptosporidium parvum in de mest van het kalf. In de verpakking zitten vijf testkits, elke testkit kunt u eenmalig gebruiken. 
Oogt uw kalf niet fit? Dan is één van de eerste stappen, het meten van de temperatuur van het kalf. Bij zieke kalveren wijkt de lichaamstemperatuur af en dit kunt u eenvoudig vaststellen met een digitale thermometer. Deze thermometer geeft de temperatuur digitaal weer en wordt geleverd inclusief batterij.
Een belangrijk aspect tijdens het bereiden van de melk is de temperatuur van de melk, deze. Om de juiste temperatuur te kunnen bepalen, kunt u gebruik maken van deze thermometer. De thermometer is uitermate geschikt voor (biest)melk en water. 
Item 1-12 van 24 in totaal item(s)

Meten = weten!

Meten is een ruim begrip als het gaat om de kalveropfok, maar erg belangrijk om inzicht te krijgen in de opfok. Met behulp van meetinstrumenten krijgt u inzicht in de kwaliteit van de biest, de bereiding van de melk, de veroorzaker van diarree, de temperatuur en de groei van het kalf. Allerlei meetgegevens die inzicht geven in uw kalveropfok. Dus meten = weten! 

Verzamelde meetgegevens geven een goed beeld van de resultaten binnen uw kalveropfok. Het kan hierbij gaan om de kwaliteit van de biest, juiste bereiding van de melk, de veroorzaker van de diarree, de temperatuur van het kalf of de groei van het kalf. Allemaal meetgegevens die inzicht geven in uw kalveropfok. Kortom meten is weten!

Resultaten van het meten geeft inzicht in de groei van uw kalveren 

Na de cijfers van kalversterfte zijn gewichtstoename en groei tijdens de opfokperiode de belangrijkste KPI’s(kritieke prestatie indicatoren) om te achterhalen wat het resultaat is van de kalveropfok. Het lichaamsgewicht alleen geeft niet de volledige voedingsstatus van een volgroeide vaarskalf weer. De ontwikkeling van een vaarskalf wordt beter geëvalueerd als de gewichtsmetingen aangevuld worden door metingen van het skelet, zoals de schofthoogte of kruishoogte. De hoogte van het vaarskalf geeft inzicht in de groei van het skelet, terwijl het lichaamsgewicht de groei van organen, spieren en vetweefsel in kaart brengt. 

Kalveren kunnen gemonitord worden op verschillende wijzen:  

  1. Schofthoogte meten: deze meting staat in relatie tot de kalvergrootte en het gewicht. 
  2. Borstomvang meten: met behulp van meetlinten kan de omvang de borstkas gemeten worden, om zodoende het gewicht te schatten. 
  3. Kruishoogte meten: deze meting geeft informatie over de groei van het dier. 

Het bijhouden van de groei is van belang om groeivertraging of een groeidip gedurende de kalveropfok te voorkomen. 

Meten van de biestkwaliteit 

Echter een goede start van het kalf begint bij een optimaal immuunsysteem met behulp van biest. De concentratie antistoffen in de biest is namelijk van levensbelang voor een goede start van het kalf. Het meten van de biestkwaliteit is de eerste stap van een gedegen biestmanagement. 

De kwaliteit van de biest is direct gekoppeld aan het drogestof gehalte. Hoe meer drogestof, hoe beter de kwaliteit van de biest. Gewone koemelk bevat 12,5% drogestof, terwijl bij biest wordt gestreefd naar een drogestof gehalte van meer dan 25%. Het meten van de drogestof gehalte kan met behulp van een refractometer

Het regelmatig meten van de biest geeft inzicht in de mogelijke variaties van de hoeveelheid antistoffen binnen de huidige veestapel. Met deze kennis kunt u maatregelen treffen, of krijgt u juist bevestiging van de juiste aanpak. 

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd om te vergelijken.