Aanzuren van koemelk zorgt voor extra arbeidsgemak

Kalverdiarree, pensdrinken of een te lage opname van melk zijn allemaal oorzaken voor een slechte start van uw kalveren. Door de melk aan te zuren wordt de darmgezondheid van de kalveren verbeterd én wordt voorraadvoedering mogelijk gemaakt.

Aanzuren van melk met Selko Calf
Voorraadvoedering van melk is extra gevoelig voor bacteriegroei. Melk is een uitstekende voedingsbron en bij normale temperaturen verdubbelt het aantal bacteriën zich iedere twintig minuten. Om de bacteriegroei te remmen kunt u ervoor kiezen om de melk aan te zuren.

Selko Calf is ontworpen om de E. coli en gram-positieve bacteriën in kalvermelk effectief te verminderen. Dit leidt tot een gezonde darmflora en een betere vertering van de melk. Ook verhoogt Selko Calf de voeropname, verlaagt het de voederconversie en voorkomt gasvorming in de darmen.

Het aanzuren van de kalvermelk bevordert de vertering, remt de ontwikkeling van ziektekiemen in de kalvermelk en verlent de houdbaarheid van de kalvermelk.

Aanzuren van melk is een secuur klusje
Bij koemelk en kalvermelkpoeder vergt het aanzuren van melk een punt van aandacht. Teveel zuur in korte tijd toevoegen geeft uitvlokking van de melk en maakt het ongeschikt voor consumptie. Dit is te voorkomen door het organische zuur geleidelijk door de melk te mengen. Doseer ook niet meer dan in de gebruiksaanwijzing wordt aangegeven.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd om te vergelijken.